appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Telegraafjournalist blijft pal achter berichtgeving zoon Halsema staan

ANP
woensdag 21 augustus 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Wouter de Winther van de Telegraaf staat ondanks zware kritiek pal achter de berichtgeving over de zoon van de Amsterdamse burgemeester Halsema. "Nieuws is nieuws", reageert de chef parlementaire redactie in Spraakmakers. "Het is een relevant nieuwsfeit wanneer de zoon van de burgemeester wordt gearresteerd." 

Het Mediaforum met Wouter de Winther en Ilse Openneer
Volgens De Winther zijn er altijd mensen die vinden dat je sowieso niet over de kinderen van bekende Nederlanders of politici moet schrijven. "Wij vinden dat niet. Het is een relevant nieuwsfeit." 

Kritiek 

Vorige week domineerde de Telegraaf het nieuws met de berichtgeving over de zoon van Femke Halsema, die volgens de krant een 'gewapende inbraak' pleegde. De advocaat van de jongen erkent dat er strafbare feiten zijn gepleegd. Maar er kwam ook veel kritiek. Volgens sommigen ging de Telegraaf te ver en ook Halsema zelf stoorde zich aan de berichtgeving

Ilse Openneer van het RTL Nieuws zou het nieuws zelf niet gebracht hebben. "Natuurlijk moet je mensen met een publiek ambt kritisch volgen, maar het functioneren van haar zoon is niet relevant," aldus de adjunct-hoofdredacteur.

De Winther heeft zich in de nasleep van het nieuws naar eigen zeggen verbaasd over het feit dat andere media de reactie van de advocaat van de zoon en van burgemeester Halsema, als 'waarheid' hebben aangenomen. 

Doofpot

Overige media en eenheidschef van de politie Amsterdam, Frank Paauw spreken een doofpotaffaire tegen, maar volgens bronnen van de Telegraaf bestond er binnen de politie de vrees dat deze zaak bewust onder de pet werd gehouden. "Dat is een belangrijk gegeven. De mensen die wij gesproken hebben vinden kennelijk dat er een kink in de kabel zat."  

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1