appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Hoofdredacteur Nieuwsuur ziet kansen om half tien

ANP
dinsdag 20 augustus 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

De eerste onthullingen over de nieuwe najaarsprogrammering van de NPO zijn al uitgelekt. En volgens het AD wordt naast Jinek ook Nieuwsuur vervroegd. Naar half tien. Hoofdredacteur Joost Oranje: "Er zijn mensen die Nieuwsuur om 10 uur te laat vonden, wellicht dat er een nieuwe doelgroep in het hart van de avond zit." 

Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Joost Oranje

De kans is volgens Oranje groot dat vanaf januari de actualiteitenrubriek die sinds jaar en dag om tien uur zit, een half uurtje vroeger op de avond komt. Dit is onderdeel van het 'domino-effect' dat in gang is gezet na de wens van Eva Jinek om een half uur eerder op de avond uit te zenden. Oranje: "Je wil niet de late night talkshow tegenover Nieuwsuur hebben." 

Inhoudelijk gaat er volgens hem niet veel veranderen. "Je kan van Nieuwsuur blijven verwachten wat wij brengen en dat is duiding en analyse van het nieuws van de dag én eigen nieuws en onderzoeksjournalistiek." 

'Te laat nu'  

"Het is gewoon te laat nu", reageert Eerste Kamerlid Annemarie Jorritsma in Spraakmakers. Ze is blij met de plannen van de NPO. Ik moet als ik Nieuwsuur én de talkshow wil zien wakker blijven tot 12 uur." De VVD-politica is verheugd met het half uur extra slaap dat ze met de veranderende programmering krijgt. "Ik vroeg me op vakantie af waarom ik eigenlijk zo laat naar bed ga thuis. Dat is dus omdat ik alles wil volgen." 

Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Joost Oranje

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1