Cultuur & Media
NTR

Radio Kunststof live vanaf de Parade!

foto: Kunststof op de Paradefoto: Kunststof op de Parade
  1. Nieuwschevron right
  2. Radio Kunststof live vanaf de Parade!

Vier dagen lang staat het programma Kunststof live in het allerkleinste tentje op de Parade in Den Haag. Het dagelijkse uur met kunst, cultuur en media, maar dan nét iets anders. Naast een persoonlijk gesprek is er ruimte voor muziek, poëzie en literatuur.

De Parade is een rondreizend theaterfestival, dat plaatsvindt in de zomermaanden in vier Nederlandse steden: Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Er spelen zo’n 80 theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten.

Net als dagelijks op de radio gaat presentator Jellie Brouwer in gesprek met een spannende gast uit de wereld van cultuur & media. Daarnaast komen er verschillende Parade-artiesten langs om op te treden: Kiki Schippers zingt elke dag een speciaal lied voor onze gast, de Poezieboys brengen een ode aan onze grootste dichters en onze eigen Boekentherapeut Helena Hilgerdenaar komt met het antwoord op de vraag hoe boeken jouw leven kunnen redden.

Boekentherapie

Helena: "Boekentherapie is een quasi serieus vak dat al wordt uitgeoefend in Engeland, maar helaas is het in Nederland nog vrij onbekend. Boekentherapie probeert door 'de juiste roman bij de juiste kwaal' te zoeken, iemand vooruit te helpen in het leven. En dat bespaart een hoop echte medicijnen. Twee 'boekentherapeuten' in Engeland hebben een medisch handboek geschreven, de Boekenapotheek."

"Wat een medisch handboek is voor de geneeskundestudent, is deze encyclopedie voor de boekentherapeut", vervolgt Helena. "Boeken als medicijn voor diverse ongemakken in het leven, variërend van eetstoornissen tot depressie, van puberproblemen tot het verlies van dierbaren. Het boek als medicijn en de boekentherapeut als uw gids. Dat is Boekentherapie. We benieuwd of onze gast open staat voor de troostende of zelfs medicinale werking van boeken."

De gasten

Maandag 8 juli: acteur & muzikant Hans Dagelet

Dinsdag 9 juli: zangeres Roxeanne Hazes

Woensdag 10 juli: schrijver Peter Buwalda

Donderdag 11 juli: zanger Kenny B

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie