appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Felix Meurders krijgt de Ere-Zilveren Reissmicrofoon

ANP
woensdag 15 mei 2019 | NOS | Redactie

Felix Meurders krijgt de Ere-Zilveren Reissmicrofoon, de oeuvreprijs die incidenteel wordt uitgereikt aan radiomakers, programma's of instellingen met een grote staat van dienst. Juryvoorzitter Vincent Bijlo maakte het nieuws in NOS Met het Oog op Morgen bekend.

Felix Meurders krijgt de Ere-Zilveren Reissmicrofoon

"Honderd jaar bestaat de radio en Felix is daar al 55 jaar op. Hij is een monument, echt waar." Meurders was verrast met de onderscheiding. "Wauw. Ik ben verbaasd en vereerd. Mijn dank is groot. Het is een waanzinnige eer", zei hij vanaf zijn vakantieadres.

Meurders (72) maakt al meer dan 55 jaar radio. Tussen 1968 en 1986 was hij te horen op Hilversum III (de voorloper van 3FM). Ook werkte hij voor Radio 1 en is hij al meer dan twintig jaar de presentator van het programma Spijkers met Koppen op NPO Radio 2.

Nominaties

Tegelijkertijd zijn de nominaties bekendgemaakt voor de jaarlijkse uitreiking van de Zilveren Reissmicrofoon. Dit jaar zijn het culinaire radioprogramma Mangiare!, presentatrice Mieke van der Weij en de podcastserie De Brand in het Landhuis genomineerd.

De prijs is vernoemd naar Eugen Reiss. In 1924 verbeterde hij de microfoons zo dat bijna iedereen deze bij de radio ging gebruiken.

Felix Meurders krijgt de Ere-Zilveren Reissmicrofoon

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1