appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Vroege vogels
STER Advertentie

Radio Cinema: Dumbo & Ash is the Purest White

Ash is the Purest White/Film Depot
zondag 31 maart 2019 | VPRO | Nooit Meer Slapen Twitter

Radio Cinema is dé podcast over film. Deze week praten Pieter van der Wielen en Maartje Willems met circusdirecteur Kevin van Geet over Dumbo, de Disney-klassieker opnieuw tot leven geroepen door Tim Burton. Daarna gaan ze in gesprek met Gerhard Busch van VPRO Cinema over de Chinese film Ash is Purest White.

Dumbo (credits: Film Depot)

Circusromantiek met houten wagentjes en tentenkampjes

Radio Cinema: Dumbo

Dumbo is de nieuwe Tim Burton-film over het beroemde vliegende olifantje. Waar de eerste versie uit 1941 een uurtje duurde, heeft Burton er een waar spektakel van gemaakt met Danny DeVito als circusdirecteur.

Van Geet over Dumbo: "Ook al is het aangedikt - het blijft Disney - het is erg leuk om weer even ondergedompeld te worden in de echte circusromantiek met houten wagentjes en tentenkampjes." Naast deze heimelijke fantasiewereld maakt Burton echter ook een subtiel statement tegen de omgang met wilde dieren in het circus. 

Ash is the Purest White (bron: Film Depot)

Vanaf het moment dat zij een wapen heeft, weet je: dit gaat helemaal mis

Radio Cinema: Ash is the Purest White

De nieuwe Chinese film Ash is the Purest White van Jia Zhangke gaat over het snel veranderende China. Een vrouw wordt verliefd op een crimineel, maar wordt op het verkeerde pad getrokken wanneer ze hem probeert te redden uit de klauwen van bandieten. Pieter: "Zij, die de goedheid zelve is, moet uiteindelijk betalen en gaat de gevangenis in."

Busch: "Nou, ik vind deze dame niet helemaal de goedheid zelve. Als ze voor zichzelf moet opkomen dan kan ze dat en ze houdt zich zeker niet aan de wetten. Die man is een beetje een lapswans, al begint hij als gangsterbaas. Ik vond haar een fantastisch filmpersonage. Heerlijk om met haar door China te lopen."

Radio Cinema

Radio Cinema is dé podcast over film die je woensdagnacht tussen 01.00 en 02.00 uur hoort in Nooit Meer Slapen. Elke week gaat Pieter van der Wielen samen met filmjournalist Maartje Willems in gesprek over de laatste films. Volg Radio Cinema via Nooit Meer Slapen en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1