appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Thomas Acda: 'Mijn werk is observeren en daarover vertellen'

ANP
zaterdag 23 maart 2019 | KRO-NCRV | Redactie De Taalstaat

Motel. Zo heet de solovoorstelling waarmee muzikant Thomas Acda nu door het land toert en inmiddels is er ook een album met de gelijknamige titel. "Mijn werk is observeren en daarover vertellen geloof ik langzamerhand", zegt de zanger in De Taalstaat

Thomas Acda over zijn nieuwste album

In De Taalstaat vertelt Thomas Acda over de liedjes die hij ten gehore brengt in zijn eerste solovoorstelling waarmee hij tot eind mei op de planken staat. Na ruim twintig jaar kwam in 2015 een eind aan zijn succesvolle samenwerking met Paul de Munnik.

Als Acda en De Munnik had het popduo onder meer hits met Niet of nooit geweest, Het regent zonnestralen en Lopen tot de zon opkomt

Camper

Nu is daar het soloalbum Motel met twaalf liedjes. "Een motel is een verblijfplaats voor één, hooguit twee nachten", zegt Acda over de albumtitel. "Het is nooit de bedoeling dat het je huis wordt." Een motel mag dan afvallen, in een camper ziet de zanger en acteur wel mogelijkheden.  

"Kun jij ook in een camper wonen? Dan ben ik thuis terwijl jij rijdt", zingt Acda in het nummer Ooit wordt ons alles weer ontnomen. En de 52-jarige zanger meent het. Hij zou "graag zelfs" in een camper wonen, omdat de ruimte dan klein en overzichtelijk is. "Mijn vrouw zei eens over ons kind dat ze niet zo'n grote kamer moest hebben. O ja, dat is een goede gedachte, dacht ik toen."

Af en toe is het heel prettig om in je eentje op het balkon te zitten en niets te hoeven zeggen

Thomas Acda

In het nummer Menigte laat Acda doorschemeren dat hij graag alleen is met een menigte om zich heen. "Eenzaam is echt iets anders dan alleen", zingt hij in het liedje dat zich afspeelt op een vliegveld. 

En vanwege zijn drukke bestaan vindt de zanger het soms heerlijk om zich even alleen terug te trekken. "Af en toe is het heel prettig om in je eentje op het balkon te zitten en niets te hoeven zeggen als je een vak hebt zoals ik, waarbij je altijd mensen tegenkomt en met anderen werkt."

Thomas Acda over zijn nieuwe album: Motel

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1