appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Een jaar consumentenradio: hoe is het nu met...?

ANP Foto
zaterdag 30 december 2017 | AVROTROS | Radar Radio Twitter

Radar blikt terug op een jaar lang consumentenradio op NPO Radio 1. In een jaar tijd zijn er veel grote problemen aan de kaak gesteld, maar was er ook voldoende 'klein leed'. Consumenten liepen tegen een muur van bureaucratie en onwelwillendheid op als bedrijven en instellingen hen niet wilden helpen. Hoe is het nu met die mensen?

Bewoners Groningse Vondelflat mogen zelf maaltijd kiezen

Toch vergoeding voor zittend ziekendvervoer immuuntherapie: patiënten blij

FIOD doet inval bij Neckermann.com

Bewoners van de Vondelflat in Groningen kwamen half april plotseling groot in nieuws, omdat ze niet vrij waren in het kiezen van hun maaltijd. De hoogbejaarde Jaap Pronk ging namens de bewonerscommissie de strijd aan met de directeur van de Vondelflat, Berend Lugies. Die vond dat bewoners moesten eten wat de pot van de huiscateraar schafte. De maaltijdrel in de Vondelflat was geboren. Jaap Pronk is blij met de aandacht in de uitzendingen van Radar. 'Het heeft zeker bijgedragen tot de vrije maaltijdkeuze.' De bewoners kunnen inmiddels zelf een cateraar kiezen voor hun maaltijden. 

Zittend ziekenvervoer vergoed

Patiënten die immuuntherapie ondergaan, krijgen zittend ziekenvervoer vanuit de basisverzekering niet vergoed. Jan Derk Siebenga ondergaat immuuntherapie, hij heeft nierkanker. De therapie maakt Siebenga suf en hij is daardoor niet in staat om dan nog auto te rijden. Naar schatting ondergaan duizenden mensen in ons land deze therapie.

Mede door inspanningen van Radar wordt de vergoeding per 1 januari 2018 aangepast. Goed nieuws voor immuuntherapiepatiënten! Per 1 januari krijgt iedereen die immuuntherapie ondergaat zittend ziekenvervoer vergoed. Dat is dan vanuit de basisverzekering geregeld. Siebenga is er blij mee.

Neckermann.com krijgt bezoek van de FIOD

In juni besteedde Radar aandacht aan webwinkel Neckermann.com. Daar bestelden consumenten allerlei producten, maar die werden niet geleverd en men kreeg ook geen geld terug. De klantenservice was nauwelijks bereikbaar. 

Er is nieuws, want begin december deed de FIOD een inval bij diverse panden van de webshop. Er zijn zes verdachten aangehouden en er zijn diverse doorzoekingen geweest in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen. Er zou een bedrag van vijf miljoen euro mee gemoeid zijn.

Bewoners Groningse Vondelflat mogen zelf maaltijd kiezen

Toch vergoeding voor zittend ziekendvervoer immuuntherapie: patiënten blij

FIOD doet inval bij Neckermann.com

Reageren?

Dat kan onder dit artikel op de website van Radar of plaats een reactie op de Facebookpagina van Radar. Dit artikel en meer consumentennieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Radar.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1