appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Binnenblijven met de storm vandaag? Bak deze notentaart!

Notentaart
zondag 9 februari 2020 | NTR | Redactie Mangiare! Twitter

Zet de oven vast aan op standje 175 graden. Pak een bakblik met doorsnede 23 cm; even invetten en bebloemen. Mangiare! deelt het recept voor een overheerlijke notentaart.

Kookwedstrijd: Je Bent Een Taart

Mise en place

- 150 gr. roomboter
- 200 gr. vanillesuiker
- 50 gr. vanillesuiker
- 3 eidooiers
- 3 eiwitten
- 1 tl. vanille-extract
- 125 gr. hazelnoot met vlies:
 * geroosterd in droge koekenpan
 * fijngemalen (pulseknop) of handmatig fijngehakt
- 265 gr. bloem:
 * eerste keer zeven
 * bloem bij het botermengsel voegen, al zevend (2 x zeven dus)
- 1 afgestreken el bakpoeder (even door een zeefje werken)
- 1 afgestreken el cacaopoeder (even door een zeefje werken)
- ¼ tl zeezout (even door een zeefje werken)

Aan de slag:

- Rooster de hazelnoten.
- Hak of maal de noten.

- Klop met deeghaken (mixer):
 * alle boter en de 200 gr suiker luchtig en schuimig (3-4 min.)

- Voeg nu toe:
 * een voor een de eierdooiers (pas volgende toevoegen als vorige is opgenomen
 * roer zodat ook laatste dooier goed is opgenomen

- Klop tl vanille-extract erdoor
- Klop hazelnoot erdoor

- Voeg samen in schone kom:
 * bloem
 * bakpoeder
 * cacao
 * zout

Zeef dit mengel boven een lege kom. Zeef het nogmaals boven het hazelnootbeslag en schep het er met een pollepel voorzichtig door. Het beslag is nu ongeveer zo stijf als koekjesdeeg. 

Klop in vetvrije kom de eiwitten en voeg beetje bij beetje de 50 gr. vanillesuiker toe. Klop tot stijf en glanzend, maar niet tot droog. Schep de eiwitten voorzichtig door het beslag, totdat er geen witte plekken meer zichtbaar zijn.

Stort in bakblik, strijk glad en bak in midden van oven ca. 40-45 min. Wanneer satéprikker schoon blijft (even tussendoor in midden prikken rond einde baktijd) is de koek gaar.

Ruikt hemels hè?

Even afkoelen en in stukken of punten snijden, net wat je wilt.

Heb je zelf ook een taart die het panel van Mangiare móet proeven? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Radio Mangiare!

Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1