appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Staat bij e-Matching jouw privacy op 1?

Pixabay
zaterdag 12 oktober 2019 | AVROTROS | Radar Radio Twitter

Datingwebsite e-Matching claimt in zijn advertenties dat het jouw privacy op 1 zet. Zo wordt er bijvoorbeeld niet naar je Facebookgegevens gevraagd bij het aanmelden. Desondanks moet je voor je profiel op de website alsnog veel persoonlijke informatie delen.

Staat bij e-Matching jouw privacy op 1?

Technologie- en innovatie-expert Danny Mekic vindt dat e-Matching het vrij netjes aanpakt. De website staat niet vol met allerlei koppelingen naar advertentiesites en andere systemen die bezoekers op de achtergrond toch ook volgen. Er zijn websites waarbij dat wel anders is.

Wel verbinding met Google

Zodra je je aanmeldt, maakt e-Matching toch wel verbinding met Google. Volgens mede-oprichter Jasper Jan de Konink is dat om de app vindbaar te maken voor de Google Play Store en Apple App Store.

Verder maakt e-Matching reclame via advertenties op het internet. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het advertentienetwerk van Google. Wanneer iemand op een advertentie klikt, houdt de website bij of die persoon zich ook daadwerkelijk aanmeldt. Hiermee is de website overigens ook gestopt, omdat er weinig met die informatie gedaan werd.

Persoonlijke informatie voor het matchen

De persoonlijke gegevens waar e-Matching om vraagt, worden volgens De Konink gebruikt voor het matchen zelf. Deze gegevens zijn regio, plaats, zoekwens, lengte, oogkleur, foto's, omschrijving, enzovoort. Om je huisadres, postcode en telefoonnummer wordt niet gevraagd. Alle gegevens van e-Matching worden op veilige servers in Nederland opgeslagen en zijn conform aan de AVG.

Staat bij e-Matching jouw privacy op 1?

Reageren?

Dat kan onder dit artikel op de website van Radar of plaats een reactie op de Facebookpagina van Radar. Dit artikel en meer consumentennieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Radar.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1