appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

"Nieuwe claims van Dutchbatters tegen Nederlandse Staat mogelijk"

ANP
zondag 26 juni 2016 | KRO-NCRV | Stefan Keukenkamp

De Nederlandse Staat kan rekenen op nieuwe claims van de Dutchbatters die betrokken waren bij de missie in Srebrenica. Dat zei advocaat en strafrechtdeskundige Geert-Jan Knoops zondag in De Sportzomer op NPO Radio 1.

"Het kabinet erkent onzorgvuldig te hebben gehandeld in voorbereidende en uitvoerende fase van de missie", reageerde Knoops. "Het gaat niet meer alleen om de falende nazorg. Dit betekent dat ook Dutchbatters die niet leiden aan de stressstoornis PTSS recht hebben om een claim in te dienen."
 
Zijn reactie volgt na een opmerkelijke uitspraak van minister Hennis van Defensie tijdens de Veteranendag. Daarin zei ze dat de missie van Dutchbat in Srebrenica een opdracht was die 'op voorhand onuitvoerbaar was'. Het was voor het eerst dat het kabinet zo'n knieval maakt. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1