appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Zaterdag
STER Advertentie

Minister Kaag: Vanavond al Nederlandse hulpverleners naar Beiroet

ANP
woensdag 5 augustus 2020 | NOS | redactie

Vanavond vertrekken 67 Nederlanders naar Libanon om te helpen na de explosie in Beiroet. Dat zei minister Kaag in het NOS Radio 1 Journaal. Het zijn onder meer politieagenten, brandweermensen en artsen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het team gaat onder andere helpen bij het zoeken naar overlevenden. ''Dit is iets wat wij concreet kunnen doen voor een land dat al zo veel heeft meegemaakt en deze klap erbovenop krijgt'', aldus Kaag.

"Nederland heeft bijzondere expertise om in de puinhopen te zoeken naar overlevenden en stoffelijke resten. Dat is zó belangrijk nu, de klok tikt", zegt de minister.

Ambassade

Ook de Nederlandse ambassade werd door de explosie getroffen. ''Eén of twee personen zijn serieus gewond, anderen wat lichter. Het kantoor is ook zwaar geraakt en iedereen is hierdoor zeer aangeslagen.''

Minister Kaag heeft zelf in Beiroet gewoond, toen ze nog voor de Verenigde Naties werkte. "Vrienden van mij zijn gewond geraakt, ik heb contact met ze gehad", vertelt Kaag. "Ze zeiden me dat mijn huis er niet meer staat. Het is verwoest, heel bevreemdend."

Minister Kaag: Vanavond al Nederlandse hulpverleners naar Beiroet

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1