appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Charles Groenhuijsen: 'Ongekende inzet komende verkiezingen VS'

ANP
donderdag 2 januari 2020 | KRO-NCRV |

"De verkiezingen tussen de Democraten en Republikeinen gaan heel fundamenteel over de toekomst van Amerika. De inzet is ongekend", zegt journalist Charles Groenhuijsen in het vooruitblik op het verkiezingsjaar in het NPO Radio 1-programma 1 op 1. Ook valt hem op: "Het socialisme voert steeds vaker de boventoon, met name bij jongeren."

"Het wordt een titanenstrijd", verwacht Amerikakenner Charles Groenhuijsen van de komende verkiezingen in de Verenigde Staten. Hij ziet dat Amerikanen steeds progressiever worden. "Over onderwerpen als homorechten, abortus is inmiddels een progressieve meerderheid."

Charles Groenhuijsen: 'Ongekende inzet komende verkiezingen VS'

De approval rating van de zittende President Donald Trump, nu 42 procent, is heel erg laag. "Sinds Truman, 70 jaar geleden, is dat niet zo structureel laag. Zelfs Nixon deed het beter in de peilingen", ziet Groenhuijsen. "Aan de andere kant heeft hij de wind wel in de rug, omdat het goed gaat met de economie."

Talkshow

Groenhuijsen zelf gaat komend jaar de woensdagen presenteren in het nieuwe NPO-programma Op 1. Daar is hij 'aangenaam gespannen' voor.

"We gaan nog veel praten en veel oefenen. Het voelde alsof je na een paar jaar je schaatsen weer onderbindt. Het zat weer als een ouwe jas, dat was prettig."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1