appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Klimaatvluchtelingen: wie zijn ze en waar zijn ze?

Joost Bastmeijer
donderdag 5 december 2019 | VPRO | Redactie Bureau Buitenland Twitter

Waar klimaatverandering voor sommigen een abstract iets is, met veel cijfers en angstige voorspellingen, worden anderen wereldwijd dagelijks geconfronteerd met de gevolgen ervan.

De serie Klimaatvluchtelingen

In de vijfdelige serie Klimaatvluchtelingen tekenen correspondenten vanuit Nigeria, Pakistan en de Verenigde Staten verhalen op van mensen die bijvoorbeeld hun geboortegrond moeten ontvluchten vanwege klimaatverandering.

De serie Klimaatvluchtelingen is gemaakt door de correspondenten van VPRO’s Bureau Buitenland: Joost Bastmeijer en Saskia Houttuin, Wilma van der Maten, Jurriaan van Eerten en Eline van Nes.

Bron: Wilma van der Maten
Geportretteerden uit de serie Klimaatvluchtelingen 'Wachten op water. in de woestijn van Pakistan'.

De vijf verhalen uit de serie Klimaatvluchtelingen zijn gemaakt met behulp van Slices. Daardoor zijn de verhalen op maat gemaakt voor mobiele apparaten. Bepaal zelf hoe snel je door het verhaal swipet en met wie het deelt.

Meer verhalen over en uit het buitenland?

In VPRO's Bureau Buitenland zijn dagelijks tussen 19.00 en 19.30 uur diverse, diepgravende en verrassende geluiden over en uit het buitenland. Luister hier alle afleveringen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1