appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers
STER Advertentie

Carrie Lam noemt gewelddadige demonstranten Hongkong 'vijanden van het volk'

AFP
maandag 11 november 2019 | NOS | Redactie

Carrie Lam, de hoogste bestuurder van Hongkong, heeft demonstranten die geweld gebruiken "vijanden van het volk" genoemd. Lam zei vandaag ook dat het wensdenken is dat de regering in zou gaan op de eisen van de betogers. "Geweld leidt alleen maar tot meer geweld."

Bij protesten vandaag in Hongkong is een demonstrant neergeschoten door de politie. De betoger ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het zou gaan om een 21-jarige man.

Na 16.00 uur praten we in Nieuws en Co verder met correspondent Garrie van Pinxteren over de betogingen en de reactie van Lam.

Demonstranten blokkeerden metroverbindingen en wegen tijdens de ochtendspits. De politie zette daarop traangas en pepperspray in. Op beelden is te zien dat een politieagent een betoger in de kraag vat, waarna een tweede demonstrant op hem afloopt. Daarop schiet de agent die tweede betoger neer. 

De beelden van het schietincident worden veel gedeeld. Betogers zijn woedend over wat er is gebeurd.

Eerdere schietincidenten

De demonstraties in Hongkong tegen de invloed van China en tegen het eigen bestuur begonnen een half jaar geleden. De politie schoot twee keer eerder een demonstrant neer. Beiden betogers, een van 18 en een van 14 jaar, overleefden het.

Vorige week kwam de eerste demonstrant bij de protesten in Hongkong om het leven. Een 22-jarige man viel van een parkeergarage nadat de politie traangas had afgevuurd bij anti-regeringsprotesten. Een andere man verongelukte toen hij probeerde pro-democratievlaggen aan een gebouw op te hangen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1