appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Johnson stelt stemming brexitdeal uit

ANP
zaterdag 19 oktober 2019 | NOS | Redactie

Het Britse Lagerhuis stemt vandaag niet over het brexit-akkoord dat donderdag met de EU is overeengekomen. Het Lagerhuis heeft met 322 tegen 306 stemmen het Letwin-amendement aangenomen, waarin staat dat eerst alle bijkomende wetgeving moet zijn goedgekeurd.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dat kan op zijn vroegst begin volgende week. Dat betekent dat het brexit-akkoord vermoedelijk dinsdag pas in stemming kan worden gebracht.

Het gevolg is dat de Britse regering opnieuw uitstel van de brexit-datum moet vragen, omdat eerder in een wet is vastgelegd dat het brexit-akkoord uiterlijk vandaag door het parlement moet worden goedgekeurd.

Premier Johnson heeft zojuist gezegd dat hij geen nieuw uitstel van de brexit wil, dat hij de EU daar ook niet om gaat vragen en dat wat hem betreft het Verenigd Koninkrijk nog steeds op 31 oktober de EU verlaat.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1