appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Protest legt luchthaven Hongkong plat

EPA
maandag 12 augustus 2019 | NOS | NTR | Redactie

Alle vluchten op het vliegveld van Hongkong zijn voor de rest van de dag geannuleerd. Het vliegveld staat voor de vierde dag op rij vol met duizenden demonstranten die betogen tegen de Hongkongse autoriteiten en politiegeweld. De politie is inmiddels gearriveerd met traangas, zegt de BBC.

"Behalve de vertrekkende vluchten die de check-in al hebben voltooid en de vluchten die al onderweg zijn naar Hongkong, zijn alle vluchten geannuleerd voor de rest van de dag", zegt de luchthaven. Het lijkt erop dat er geen problemen zijn met vluchten vanuit Schiphol naar Hongkong.

Om iets na vier uur praten we in Nieuws en Co met Thomas van Linge die op het vliegveld is en praat correspondent Garrie van Pinxteren ons bij over de laatste stand van zaken. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ingrijpend

Hong Kong International Airport is een van de belangrijkste luchthavens van Azië, met 75 miljoen reizigers per jaar. Het vliegveld is de op vier na grootste van het continent en de achtste ter wereld. Het sluiten van het vliegveld geldt als de ingrijpendste reactie van de autoriteiten in tien weken protest in Hongkong.

De protesten begonnen tegen een wet waardoor men uitgeleverd kon worden aan China. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een grote protestbeweging die niet alleen het opstappen van regeringsleider Carrie Lam eist, maar ook democratische verkiezingen wil.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1