appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Onverwachte geboorte van pandatweeling in België

PAIRI DAIZA
vrijdag 9 augustus 2019 | NOS | NTR | Redactie

In de Belgische dierentuin Pairi Daiza, zo'n 50 kilometer ten zuidwesten van Brussel, is een reuzenpanda bevallen van een tweeling. Dat kwam voor de dierentuin als een grote verrassing. De dierentuin meldt dat de tweeling in goede gezondheid verkeert.

De welpjes zijn gisteren ter wereld gekomen. De eerste baby werd om 13.30 uur geboren, twee uur later kwam daar tot grote verrassing van de verzorgers een tweede welpje bij. Het gaat om een jongen en een meisje. Op dit moment worden ze nog even 'Baby Girl' en 'Baby Boy' genoemd, totdat ze hun officiële Chinese naam krijgen. Deze krijgen ze honderd dagen na de geboorte.

Nieuws en Co spreekt na 17.00 uur met de dierentuindirecteur Tim Bouts. 

Het is erg uniek dat een panda bevalt van een tweeling. Pandavrouwtjes zijn maar een paar dagen per jaar vruchtbaar en baby's worden haast nooit in gevangenschap geboren.

Tot op het laatste moment wist de dierentuin niet zeker of de panda zwanger was, maar de verzorgers hadden wel een sterk vermoeden. Het is bij panda's moeilijk om door te hebben of een vrouwtje zwanger is.

Euforisch

De Chinese ambassadeur in België reageerde euforisch op de geboorte. "Panda's zijn onze nationale schat. Ik wil de zoo feliciteren, er is hier enorm werk verricht. Het gaat om een mannetje en een vrouwtje, dat is zeer zeldzaam. En het is ook de eerste geboorte van panda's dit jaar buiten China."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1