Buitenland

Veel doden en honderden gewonden bij aanslagen in Sri Lanka

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Veel doden en honderden gewonden bij aanslagen in Sri Lanka

Bij aanslagen op zeker drie kerken en drie hotels in Sri Lanka zijn zeker 138 doden gevallen. Ruim 400 mensen raakten gewond.

Onder de slachtoffers zijn ook buitenlandse toeristen, zegt de Sri Lankaanse politie. Over de nationaliteit van de slachtoffers is officieel nog niets bekendgemaakt.

Liveblog

De ontwikkelingen in Sri Lanka volgen elkaar nog altijd snel op. Volg voor het laatste nieuws het liveblog op NOS.nl.

'Nederlandse doden'

Persbureau AFP meldt dat er Nederlanders onder de doden zijn. Het Franse persbureau baseert zich op een woordvoerder van een ziekenhuis in de hoofdstad Colombo.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan het bericht van AFP niet bevestigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee van de zes aanslagen zouden zijn gepleegd door zelfmoordterroristen. Over de achtergrond ervan is nog niets bekend. De daders lijken zich te hebben gericht op katholieken, rijken en toeristen.

In de hoofdstad Colombo waren explosies bij een kerk en drie vijfsterrenhotels: het Kingsbury-hotel, het Shangri-La Hotel en het Cinnamon Grand. Ook een kerk in Katuwapitiya, ten noorden van Colombo, en in Batticaloa aan de oostkust zijn getroffen.

De aanslagen in de kerken werden gepleegd toen de paasmissen bezig waren, vertelt correspondent Aletta André. "Eén van die kerken ligt helemaal aan de andere kant van het eiland ten op zichte van Colombo, dus de aanslagen zijn duidelijk zeer goed georganiseerd."

Alleen al in de kerk in Katuwapitiya zouden meer dan vijftig doden zijn gevallen.

Ster advertentie
Ster advertentie