appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Europa financiert dwangarbeid in Eritrea

ANP/Michael Tewelde
vrijdag 29 maart 2019 | VPRO | Bureau Buitenland Twitter

De Europese Unie financiert een miljoenenproject in Eritrea waarbij slavenarbeid wordt ingezet. Als de EU hier niet meer stopt, zal de Europese Commissie voor de rechter worden gedaagd. Dat zegt de Amsterdamse advocaat Emiel Jurjens in Bureau Buitenland.

Mirjam van Reisen en Emiel Jurjens bij Bureau Buitenland

Maandag zal Jurjens namens de Stichting Mensenrechten voor Eritreeërs in Brussel eisen dat de financiering wordt stopgezet. Ook is maandag een hoorzitting gepland hierover in het Europees Parlement.

Het gefinancierde project behelst de aanleg van een weg van de kust naar een mijnbouwgebied aan de Ethiopische grens. De werkgelegenheid die dit oplevert, moet leiden tot minder Eritrese vluchtelingen. Maar bij de aanleg van deze weg worden dwangarbeiders ingezet, terwijl uitbuiting juist een van de oorzaken is van de Eritrese migratie richting Europa.

Slavenarbeid in Eritrea door EU gefinancierd

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1