appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Het brexit-drama is inmiddels nog vreemder dan House of Cards'

AFP
donderdag 14 maart 2019 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Dat de werkelijkheid soms nog vreemder is dan fictie, dat wist Lord Dobbs al. Maar het drama rond de brexit had de schrijver van het politieke drama House of Cards niet kunnen bedenken, zo zegt hij zelf. Verslaggever Vanessa Lamsvelt sprak hem voor een exclusief interview en vertelt erover in Radio EenVandaag.

Verslaggever Vanessa Lamsvelt vertelt over haar interview met Lord Dobbs

De Britse Dobbs schreef de roman House of Cards, waar de gelijknamige Netflix-serie op gebaseerd is. Hij had de brexit-ontwikkelingen niet kunnen bedenken, zo zegt hij. "Het is eigenlijk niet meer te begrijpen wat er gebeurt." Dobbs zegt dat de personages in House of Cards alles altijd doen om een duidelijke reden. Nu is in de Britse politiek vaak moeilijk te achterhalen wat de motieven zijn van het handelen van politici.

Alle ingrediënten

Lamsvelt somt op wat er al zoal gebeurd is. "De ene na de andere historische nederlaag. Een premier die maar niet wil aftreden. Een volk dat steeds bozer wordt. We hebben tijdens het referendum zelfs een politieke moord gehad. Internationale betrekkingen die op scherp komen te staan." Het leken haar veel ingrediënten voor een goede serie, dus besloot Lord Dobbs ernaar te vragen.

Het interview met Lord Dobbs

Benieuwd naar het volledige interview van Vanessa Lamsvelt met Lord Dobbs, de schrijver van House of Cards? Dat vind je op EenVandaag.nl.

Is hij al bezig was aan een boek of serie over de laatste jaren in het Verenigd Koninkrijk? "Daar was hij heel duidelijk over: nee. "Deze werkelijkheid is te ongeloofwaardig voor een serie, zegt hij."

Naast schrijver is Dobbs dus ook 'Lord,' lid van het Britse Hogerhuis. Hij volgt de brexit dus ook als actief politicus. "Hij is heel gefrustreerd over hoe dit proces gaat", zegt Lamsvelt. "Zelf is hij brexiteer, en heeft hij gestemd om Europa verlaten. Hij steunt nu echt het kamp dat vindt dat de deal van May niet goed genoeg is."

'De brexit is inmiddels zelfs vreemder dan fictie'

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1