appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Opnieuw rellen op Urk, 70 bekeuringen bij illegaal feest in Maasdijk

ANP
zondag 29 november 2020 | NOS | NOS

Op Urk zijn gisteravond opnieuw rellen uitgebroken. Groepen jongeren gooiden met zwaar vuurwerk, stichtten brand en pleegden vernielingen, meldt de politie. De ME werd bekogeld met stenen en flessen. De politie heeft tien mensen aangehouden.

Sinds vrijdagavond mogen agenten mensen op Urk preventief fouilleren bij verdachte situaties. Die maatregel geldt tot morgenochtend 08.00, naar aanleiding van de ongeregeldheden van vorig weekend in het vissersdorp. Ook toen stichtten jongeren brandjes en gooiden ze zwaar vuurwerk naar hulpverleners.

'Cameratoezicht helpt enorm'

Burgemeester Van den Bos zegt op Twitter dat het afgelopen nacht minder onrustig was dan vorige week. Zijn woordvoerder licht toe dat er minder relschoppers en toeschouwers op de been waren. Afgelopen week zijn camera's geïnstalleerd. "Dat helpt de politie enorm", zegt de woordvoerder. Maar er moest door de ME wel stevig ingegrepen worden meldt de burgemeester.

In Maasdijk werd door de politie een illegaal feest beëindigd. Er waren zo'n 70 jongeren. Volgens de politie hielden de jongeren "op geen enkele manier" 1,5 meter afstand van elkaar. De politie werd gebeld vanwege geluidsoverlast. De jongeren hadden zich verzameld in een bedrijfspand in het Zuid-Hollandse dorp. Ze kregen allemaal een bekeuring.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1