appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Dutch Basketball League teleurgesteld dat alleen betaald voetbal mag doorgaan

ANP
vrijdag 16 oktober 2020 | NOS | NTR | Redactie

Minister Van Ark trekt een lijn: er komt geen uitzonderingspositie voor de andere sporten dan het voetbal in de eredivisie, eerste divisie en eredivisie voor vrouwen. Het kabinet maakte afgelopen dinsdag bekend dat alle sportwedstrijden de komende vier weken niet door zullen gaan vanwege de verscherpte corona-maatregelen. Er werd een uitzondering gemaakt voor voetbal op het hoogste niveau en topsporters met NOC*NSF-topsportstatus.

Sportbond NOC*NSF wilde een uitzonderingspositie voor andere sporten, terwijl woensdagavond er wel een uitzondering werd gemaakt voor het vrouwenvoetbal in de eredivisie. Minister Van Ark laat aan de NOS weten dat dat er niet inzit: geen uitzondering voor andere sporten.

Die beslissing zorgt voor teleurstelling bij de Dutch Basketball League: "We zien dit als een bittere pil omdat wij als basketbalsport de coronaregels goed onder controle hadden. We hebben ook twee mooie speelrondes gehad. We willen nu graag zien wat het perspectief is", zei Ramses Braakman, voorzitter van de Dutch Basketball League in Nieuws en Co.

Basketbal

Niet nog meer oprekken

Van Ark: "Ik begrijp heel goed dat het ontzettend lastig is voor mensen nu. En ik begrijp dat meer sporten willen doorgaan. Maar ik kan de regels nu niet voor nog meer sporten oprekken. We moeten het virus eronder krijgen en we hebben dit niet voor niets besloten. Maar het is met pijn in het hart." 

Ze wil wel met NOC*NSF in gesprek gaan over hoe met dit soort kwesties in de toekomst moet worden omgegaan. Ook wil Van Ark alvast het gesprek aangaan om te kijken hoe het verder moet met de sport als de regering de coronamaatregelen gaat afschalen. 

"We hebben perspectief nodig"

"We zijn in ieder geval blij dat we als topsporters gehoord zijn en dan heb je je toch neer te leggen bij het besluit. Maar wat wij wel heel graag willen is dat wij in ieder geval een duidelijke routekaart krijgen en horen waar het naartoe gaat met onze sport. We willen graag zien wat het perspectief is. Want vier weken een sport stilleggen en dus ook niet trainen is zeer onwenselijk. Stel dat we dan weer zouden starten, dan hebben we minimaal vier weken nodig om te trainen. Dan ligt alles ineens acht weken dicht, niet vier", zei Braakman

Basketbal

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1