appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

CDA-historicus PG Kroeger over tandem De Jonge/Omtzigt: 'Dit is een ideaal duo'

anp
woensdag 15 juli 2020 | KRO-NCRV | Pepijn van den Brink

Kersvers CDA-leider Hugo de Jonge heeft zijn voormalig concurrent om het lijsttrekkerschap Pieter Omtzigt benoemd tot 'running mate' voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. "Een ideaal duo", zei CDA-historicus PG Kroeger in 1 op 1, vlak voordat de uitslag van de lijsttrekkersverkiezing bekend werd gemaakt.

"Het zijn alle twee voortreffelijke kerels", zei Kroeger. "Omtzigt komt uit de top van de wetenschap, Hugo was wethouder in wereldstad Rotterdam, misschien wel de enige wereldstad van Nederland. Een ideaal elkaar aanvullend duo."

CDA-historicus PG Kroeger over De Jonge en Omtzigt: 'Dit is een ideaal duo'

"Ik zou er ook een team van maken als ik hun was. Dit is een ideaal duo", luidde Kroegers advies aan zijn partij. "Met een team om zich heen van hele goeie, jonge mensen, en met wat mensen als Grapperhaus." 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1