appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Afschaffen hypotheekrente-aftrek bespreekbaar voor kandidaat CDA-leider Van Helvert

ANP
maandag 29 juni 2020 | KRO-NCRV | Pepijn van den Brink

Voor kandidaat lijsttrekker van het CDA Martijn van Helvert is het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek bespreekbaar. Dat zei hij in 1 op 1. "Ik heb geen enkel breekpunt. Ik heb alleen bespreekpunten. Dus ook dit."

Van Helvert zei verder dat hij af wil van het neo-liberalisme in de economie. "Ik ben van het Rijnlandse model, het wij-denken: wat goed voor ons is, is ook goed voor mij. In plaats van wat goed is voor mij, is misschien niet schadelijk voor de buurman."

Afschaffen hypotheekrente-aftrek 'bespreekbaar' voor CDA-kandidaat Van Helvert

Lelystad Airport

De voormalig woordvoerder luchtvaart van het CDA is van mening dat Lelystad Airport gewoon open moet. "Ja. We hebben afgesproken met Flevoland dat er een vliegveld komt, ik vind dat we die afspraak moeten nakomen", zei Van Helvert. Hij zei ook dat de luchtvaart moet kunnen groeien. "Niet ongebreideld, maar uiteindelijk zal de luchtvaart moeten kunnen groeien." 

CDA-leden kiezen tussen 6 en 9 juli hun lijsttrekker. Van Helvert heeft in de strijd om het lijsttrekkerschap concurrentie van minister Hugo de Jonge, staatssecretaris Mona Keijzer en stemmenkanon Pieter Omtzigt. Hoewel uit een peiling onder CDA-stemmers blijkt dat Van Helvert van die vier op de verreweg de minste steun kan rekenen, is Van Helvert hoopvol: "Ik delf het onderspit niet. Ik kom uit een underdogpositie. Het zijn de leden die kiezen: wat willen wij." 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1