appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Weinig zorgmedewerkers stonden stil tijdens coronacrisis, specialisten sprongen bij op IC'

ANP
zaterdag 6 juni 2020 | WNL | Diederik Wentink

Door de coronacrisis is er veel zorg uitgesteld, daardoor is het vermoeden ontstaan dat sommige artsen stilgezeten hebben. Dit beeld klopt niet, zegt Ronald Schmidt van de branchevereniging voor zorgorganisaties ActiZ. "Iedereen is op zijn eigen manier heel druk bezig geweest met het keren van die ellende", zegt hij in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1.

"Er zijn in de zorg weinig mensen geweest die stil hebben gezeten in deze periode. Heel veel zorgmedewerkers, of het nou medisch specialisten of verpleegkundigen of verzorgenden zijn, zijn andere dingen gaan doen. Ik weet van de ziekenhuizen om ons heen dat medisch specialisten bijgesprongen zijn op de ic toen die over dreigde te stromen. Ik weet dat verpleegkundigen van afdeling gewisseld zijn", vertelt Schmidt.

'Uitstel van de zorg niet voor niets'

Volgens Schmidt werd het uitstellen van de zorg ook niet voor niets gedaan. "Je zag ook dat pati├źnten hun zorg uitstellen. We zien nu in de ouderenzorg bijvoorbeeld dat heel veel mensen door omstandigheden niet het verpleeghuis in konden of wilden vanwege angst. Dat zegt niet dat die vraag er niet is, die is er natuurlijk wel. Uiteindelijk zal dit toch ook weer leiden tot een toegenomen vraag van verpleeghuiszorg."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1