appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Basisscholen vanaf vandaag weer gedeeltelijk open

ANP
maandag 11 mei 2020 | NOS | Redactie

Na acht weken thuisonderwijs gaan de basisscholen weer gedeeltelijk open. Per dag mag maximaal de helft van de leerlingen op school aanwezig zijn.

Een klein deel van de scholen kiest voor halve dagen lesgeven. De kinderen hoeven in de klas onderling geen anderhalve meter afstand te bewaren, maar moeten wel zoveel mogelijk op afstand blijven van de leerkrachten.

Minister van Onderwijs Arie Slob vertelt in het NOS Radio 1 Journaal dat hij opgelucht is, maar de komende tijd de situatie goed in de gaten blijft houden.

Minister Slob over de heropening van basisscholen

Op de dagen dat de kinderen naar school gaan, zijn ze ook weer welkom op de buitenschoolse opvang. De dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en de gastouderopvang voor kinderen tot 12 jaar gaan weer regulier open. Ook het speciaal (basis)onderwijs draait weer op honderd procent.

Verslaggever Roel Pauw bij de Gelderlandschool in Den Haag

Niet alle kinderen gaan weer naar school. Volgens de schoolleiders houdt een klein deel van de ouders hun kind thuis omdat ze bijvoorbeeld zelf een broze gezondheid hebben of geen vertrouwen hebben in het RIVM. Ook bij sommige leraren die wel weer voor de klas staan, bestaan nog zorgen. Docent Mos Temming heeft daarom besloten om thuis te blijven.

Docent Mos Temming blijft thuis

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1