appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Minister Koolmees: Al 60.000 aanvragen voor NOW-subsidie

ANP
woensdag 8 april 2020 | KRO-NCRV | Tom Veldhuijzen

Om 11 uur woensdagochtend staat de teller op 60.000 aanvragen voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Dat maakt minister Wouter Koolmees van sociale zaken en werkgelegenheid bekend in het NPO radioprogramma 1 op 1.

Bedrijven kunnen een beroep doen op die noodvoorziening als ze meer dan twintig procent omzetverlies hebben. De overheid betaalt dan 90 procent van de salarissen uit. Minister Koolmees ziet dat sommige sectoren ongekend hard worden geraakt, “zoals de reisbranche, daar dreigt het hele seizoen in het water te vallen, faillissementen en ontslagen zijn dan niet te vermijden.”

Minister Koolmees: 60.000 aanvragen voor NOW-subsidie

Tussen wal en schip

De PvdA wil dat ook ontslagen flexwerkers aanspraak kunnen maken op die soepele noodvoorziening, schrijft het AD. Minister Koolmees ziet dat er telkens nieuwe beroepsgroepen bij komen die een beroep op de noodvoorzieningen willen doen. Hij heeft begrip voor de oproep.

“We moeten goed oog hebben voor mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen. Daar kijken we als kabinet iedere dag naar, maar dat is niet makkelijk. De uitvoerbaarheid is altijd een uitdaging in deze tijden, dus de vraag is wat ik kan beloven en waarmaken.”

“De focus ligt op de korte termijn”, legt Koolmees uit, “we zijn druk bezig met noodpakketten en behoud van de werkgelegenheid. De komende weken moeten we nadenken over de vervolgstappen. We moeten reëel zijn dat de noodmaatregelen niet oneindig door kunnen gaan.”

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1