appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Liefde, relaties en seks tijdens coronatijd: 'Probeer toch samen intieme momenten te vinden'

Pixabay
maandag 30 maart 2020 | AVROTROS | Redactie Stax & Toine

Het verplicht thuiszitten in coronatijd heeft invloed op onze relaties, onze liefde en seks. Hoe doen singles het op dit moment? Maar ook stellen in gezinsverband, partners met een lat-relatie of met een minnaar of minnares? 

Datingcoach en matchmaker Geppy Visser ziet, ondanks dat singles nu extra geconfronteerd worden met het alleen-zijn, eigenlijk geen toename in de vraag naar relatiebemiddeling. "Sommigen trappen momenteel juist meer op de rem, anderen blijven zich aanmelden."

Sexting

Het online-daten neemt overigens wel toe. "Dat heeft vooral te maken met verveling. Mensen zien het als leuk tijdverdrijf en om eens te onderzoeken of en hoe ze nog in de markt liggen." 

Probleem blijft dat datende singles elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten. Het advies van seksuoloog Astrid Kremers: "Ga op ontdekkingsreis! Kijk wat wél kan. Videobellen, maar ook sexting. Daarbij is het heel belangrijk, waarschuwt Kremers, om goed met elkaar af te spreken niets door te sturen." 

Intieme momenten

Nog een advies van Geppy Visser voor singles die digitaal daten. "Houd je achtergrond neutraal in begin neutraal. Als je wat verder bent kun je je huis laten zien aan elkaar of samen koken of een film kijken."

Het thuiszitten met kinderen en werk heeft regelmatig een negatieve invloed op de relatie. "Voor veel partners is het moeilijk om tijd en ruimte voor elkaar te vinden. Ze hebben in deze tijd meer behoefte aan tederheid dan echt aan seks. Probeer toch intieme momenten samen te vinden", zegt Kremers. "Zoals samen wandelen of wat langer in bed te blijven, als de pubers nog slapen." 

Relaties onder hoogspanning

Relaties staan onder hoogspanning. Astrid Kremers is bang dat er veel relaties al in slecht weer zitten of dat gaan komen. De relaties die het wel volhouden zijn volgens Kremers die waarbij je van tevoren voorneemt dat je het samen gaat redden. "Belangrijk hierbij is goed voor jezelf te zorgen en zorgen dat de seks voor beiden plezierig is. Dat is namelijk goed voor lichaam, geest en relatie." 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1