appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
STER Advertentie

Marktondernemers willen duidelijkheid: 'Bij een lockdown weet iedereen waar hij aan toe is'

ANP
vrijdag 20 maart 2020 | AVROTROS | Nina van Raay

De inschatting of een markt door kan gaan ligt veelal bij burgemeesters. De ene burgemeester ziet de weekmarkt als evenement waar meer dan 100 mensen op afkomen, en de andere burgemeester doet dat niet. In ongeveer de helft van de plaatsen is er nog 'gewoon' markt.

De helft van de markten blijft open en de helft sluit vanwege corona

Winkels

Henk Achterhuis van de branchevereniging voor marktondernemers vraagt om duidelijkheid van het kabinet. Volgens Achterhuis moet de markt nog gewoon kunnen. "Als je ziet hoe mensen over elkaar heen kruipen in de supermarkt voor de laatste toiletrollen. Als er ergens sprake is van besmettingsgevaar dan is dat wel in die gesloten winkelpanden."

Nu krijgt Achterhuis van veel gemeenten telefoontjes met de vraag of de markt nog verantwoord is. "Het klinkt een beetje wrang, en ik ben er geen voorstander van, maar zo'n lockdown geeft wel duidelijkheid bij de consument en de ondernemers." 

Strengere maatregelen

Achterhuis verwacht binnenkort strengere maatregelen en een voorlopig einde aan de weekmarkten. "Als je ziet hoeveel pati├źnten erbij komen slaat schrik om het hart. Je doet geen oog meer dicht. Ik verwacht dat we deze discussie over een week niet meer te voeren."

Download de NPO Radio 1-app 

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of entertainment; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1