appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1
STER Advertentie

Thuis- en online onderwijs neemt een vlucht door coronacrisis

ANP
woensdag 18 maart 2020 | AVROTROS | Redactie Stax&Toine

De scholen zijn dicht en dat gaat nog weken duren. Scholen maken zich zorgen over de voortgang van de toetsen en examens, maar ondertussen begint het thuis en online onderwijs nu echt vorm te krijgen.

Eén van de meest opvallende initiatief is Thuis naar school. Inmiddels zijn er zes klassen en vandaag zijn voor al die klassen de eerste drie uur les gestreamd.

Een mix van taal, rekenen en allerlei vakken die je normaal op school zou krijgen. Al ruim 1000 kinderen wisten hun weg te vinden naar dit platform.

Bedacht in de kroeg

"Toen we dit bedachten wisten we niet dat dit waar zou worden." In Stax&Toine vertelt ondernemer Carlijn Pluijmakers-Emmen over Thuis naar school. Zij bedacht dit met twee andere partijen, een week geleden in de kroeg. 

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1