appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen
STER Advertentie

Regeringsleiders EU: reis alleen naar het buitenland als het nodig is

ANP
woensdag 18 maart 2020 | NOS | Redactie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Nederlanders alleen nog naar het buitenland te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Alle vakantiereizen naar het buitenland worden afgeraden.

Voor alle landen geldt vanaf nu minimaal code oranje: alleen noodzakelijke reizen. Ook reizigers van buiten de EU worden alleen nog toegelaten als zij een essentiële reis maken. Dat geldt bijvoorbeeld voor medisch personeel en diplomaten. 

Premier Rutte over de nieuwe maatregelen

Het nieuwe reisadvies volgt op het besluit dat de EU-regeringsleiders gisteravond namen om de mogelijkheid tot reizen naar de Schengenzone drastisch te beperken. 

Het ministerie vraagt iedereen met reisplannen zich af te vragen of de reis echt nodig is. Nederlanders krijgen het advies reizen waar mogelijk uit te stellen of te annuleren. Mensen die al in het buitenland zijn, kunnen nog wel terugkeren. Het ministerie zegt samen met de reisbranche te zoeken naar mogelijkheden om Nederlandse reizigers uit het buitenland terug te laten komen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1