appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Radio Tour de France
STER Advertentie

Facebookadvertentie v/d maand maart: de stadsbus

Redactie Alicante
dinsdag 3 maart 2020 | NPO Radio 1 | Redactie Alicante

In Drenthe staat een stadsbus te koop. In Wapse, om precies te zijn. Hij is van de 25-jarige Joris die er met een paar vrienden een camper van wilde maken. Dat is er nooit van gekomen. "En nu staat dat ding hier", vertelt Joris met een ironisch ondertoontje.

NPO Radio 1 gaat vanaf nu iedere maand op zoek naar een bijzonder, grappig of emotioneel verhaal aan de hand van een verkoopadvertentie op Facebook. Joris' bus staat te koop voor dik 3.000 euro. Hij heeft het voertuig opgehaald in Duitsland, vlak over de grens.

Ze zijn er zonder kenteken mee naar Nederland gereden, dwars door Emmen heen. In Emmen stopte de politie even naast de stadsbus. De agenten knikten vriendelijk en reden door alsof ze niks in de gaten hadden. Joris en z'n vrienden hadden de grootste lol.

Festival-stadsbus

Ieder jaar gaan de vrienden uit het Drentse Wapse naar festivals als Zwarte Cross en Høkersweekend. Ze slapen dan in een caravan, maar daar heeft Joris een hekel aan. Een camper lijkt hem wel wat, dus hij stelt voor een stadsbus te kopen en om te bouwen tot camper. "Dan zou ik er met mijn vrachtwagenrijbewijs ook in mogen rijden. Ik heb geen busrijbewijs."

Joris kan er zelf ook wel een beetje om lachen als hij de bus met een speciale startmotor aan de praat heeft gekregen. Het voertuig loopt als een zonnetje, alleen de vering rechts aan de achterkant is doorgezakt. Daardoor schaaft de bus bij het harmonicastuk even over de grond als er een klein hobbeltje in het asfalt zit. "Wie is de koper? Zeg het maar."

Wat is Alicante?

Dit is een bijdrage van het nieuwe NPO Radio1-collectief Alicante. De verhalen die deze redactie maakt kunnen op alle NPO Radio1-kanalen verschijnen. Online, live op de radio, op social media en als podcast. Onderzoekende, spannende en soms brutale journalistieke verhalen, van heel dichtbij tot ver van je bed.

Kortom, spraakmakende jonge journalistiek van NPO Radio 1! Heb jij een onderwerp of een verhaal waar Alicante in moet duiken? Stuur ons dan nu een bericht via Instagram (@NPORadio1) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1