appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Dode en twee gewonden bij incident in zorginstelling Wageningen

ANP
donderdag 20 februari 2020 | NOS | NTR | Redactie

Bij een incident in een zorginstelling in Wageningen is een dode gevallen en zijn twee mensen gewond geraakt. Dat meldt de politie. Er is niemand aangehouden.

Burgemeester reageert op steekincident bij instelling Wageningen

De dode is een bewoner van de instelling voor beschermd en begeleid wonen. Daar gaat de politie vanuit. Ook raakten twee begeleiders gewond. Het zou gaan om een man en een vrouw.

"Er zijn nog heel veel vragen en bij mij ook heel veel zorgen", reageert burgemeester Geert van Rumund in Nieuws en Co. "Het is een ingrijpend incident en dat raakt. Ook omdat wij proberen om de zorg van onze kwetsbare mensen goed te organiseren. Wij begrijpen dat er bij omwonenden ook zorgen zijn."

Steekwonden

De begeleiders hadden beide steekwonden aan de armen. De man zou ook gestoken zijn op de borst, vertellen omwonenden. De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, ze konden zelf in de ambulance stappen.

In het pand van de zorginstelling zouden zestien mensen wonen. Wat zich precies heeft afgespeeld, is onduidelijk; de politie is nog bezig met onderzoek.

Burgemeester reageert op steekincident bij instelling Wageningen

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1