appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Misbruikrapport Jehovah's Getuigen moet worden vrijgegeven

ANP
donderdag 23 januari 2020 | NOS | NTR | Redactie

Het rapport van de Universiteit Utrecht over seksueel misbruik bij de Jehovah's Getuigen moet openbaar gemaakt worden. Met die beslissing verwerpt de Utrechtse rechtbank het verzoek van de geloofsgemeenschap om het onderzoeksrapport niet te publiceren.

In Nieuws en Co praat verslaggever Marc-Robin Visscher je bij vanuit de rechtbank in Utrecht:

Misbruikrapport Jehovah's Getuigen moet worden vrijgegeven

Het kort geding draait om een rapport dat de universiteit in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft opgesteld, na berichten over seksueel misbruik binnen de Jehovah's Getuigen, waarbij de meldingen intern werden afgehandeld door mensen uit de gemeenschap zelf.

Jehovah's Getuigen heeft het rapport al ingezien, en kwalificeert het als "onjuist en onrechtmatig". Nu de rechter publicatie heeft goedgekeurd, stuurt minister Dekker het naar verwachting vanmiddag nog naar de Tweede Kamer.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1