appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Juf in actie: 'Ik wil de toekomst van Nederland opleiden'

NPO Radio 1
vrijdag 20 december 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Jesse Persoon is docent in het speciaal basisonderwijs. Zij was een van de leerkrachten die op 6 november staakte voor een eerlijk salaris, maar vóóral voor een lagere werkdruk. "Ik wil de toekomst van Nederland opleiden, dat is uiteindelijk mijn doel."

Een kerstpakket voor juf Jesse. Waarvoor staakt zij?

Landelijk probleem

Het deed Persoon goed te zien dat zoveel docenten in actie kwamen. "Het ligt niet aan de school, of de wijk, of de stad. Het is een landelijk probleem."

"Als de boer staakt en er zijn geen eieren zijn, dan merken we dat meteen." Van een dagje geen onderwijs merken de leerlingen niet direct iets. "Maar wat als zij structureel slecht onderwijs krijgen, dan hebben we over tien jaar een probleem. Dan zijn we echt te laat."

Spraakmakers in actie

2019 was het jaar van de actie. Het leverde zelfs nieuwe woorden op: klimaatstaker en klimaatspijbelaar. Ook de communityleden van Spraakmakers kwamen in actie; we hoorden ze dan ook vaak in Stand.nl. Vlak voor de kerstdagen zoeken we ze op om ze een kleinigheidje te brengen. In onze speciale uitzending op tweede kerstdag schuiven de actievoerders aan: een boer, verpleegkundige, klimaatactivist en juf Jesse.

Spraakmakers Community 

Wil je ook meepraten en je verhaal delen? Meld je dan aan voor de Spraakmakers Community Samen maken wij betere radio!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1