appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

FC Den Bosch door het stof, belooft actieplan tegen racisme

ANP
maandag 18 november 2019 | NOS | NTR | Redactie

FC Den Bosch heeft gisteren de plank volledig misgeslagen met haar snelle statement over het racisme tijdens de wedstrijd tegen de Rotterdamse club Excelsior. Dat staat in een verklaring van de club. Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira werd racistisch bejegend en er was in het publiek een Hitlergroet te zien.

De club biedt zijn excuses aan voor de eerste reactie, waarin werd gesuggereerd dat er geen sprake was van racisme maar van "kraaiengeluiden". Nu noemt FC Den Bosch dat een blunder.

Verslaggever Martijn van der Zande is bij FC Den Bosch. Hij doet vanmiddag verslag vanaf de club voor Nieuws en Co. 

"We zijn diep geschokt naar aanleiding van de gesprekken, die maandagochtend zijn gevoerd met de spelersgroep en andere betrokkenen. Er blijken zondag wel degelijk racistische uitlatingen te zijn gedaan vanaf de tribune", is te lezen in de verklaring.

Actieplan

FC Den Bosch doet verder onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Volgens de club wordt alles in het werk gesteld om de mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag te achterhalen en te straffen. In de loop van de week volgt een actieplan, schrijft FC Den Bosch.

Reactie Georginio Wijnaldum

Middenvelder Georginio Wijnaldum heeft vandaag bij een persconferentie van het Nederlands elftal zijn afgrijzen uitgesproken over de racistische uitingen. 

"Bij mij persoonlijk kwam het heel hard aan. Ik had niet verwacht dat dit zou gebeuren in Nederland. Ik ben eigenlijk heel erg geschokt. Ook over hoe de trainer en de club ermee om zijn gegaan. Het is zeer kwalijk wat FC Den Bosch heeft gedaan", zei Wijnaldum.

In de NOS-voetbalpodcast bespreekt Arno Vermeulen met Arman Avsaroglu, Frank Wielaard en Jan Vincent van Zuiden over de racistische spreekkoren bij de wedstrijd: 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1