appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

GroenLinks zet grote vraagtekens bij versnelde vergunningverlening Zandvoort

ANP
donderdag 31 oktober 2019 | KRO-NCRV |

Het stoort coalitiepartij GroenLinks in Noord-Holland dat er versneld vergunningen zijn afgegeven voor de aanpassing van het circuit in Zandvoort. "Had liever gezien dat het rustiger en uitgebreider was gegaan", zegt fractievoorzitter Rosan Kocken in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

"De natuur verdient meer bescherming", zegt Kocken tegenover Sven Kockelmann. Ze hekelt de versnelde procedures die nu onder stoom en kokend water worden doorgevoerd voor het aanpassen van circuit Zandvoort, zodat de F1 in mei 2020 kan doorgaan. "Ik misgun helemaal niemand iets moois. Maar in deze stikstofimpasse moet je goed kijken naar andere belangen. Het natuurbelang is in dit geval ook heel zwaarwegend", vindt Kocken.

Late vergunningaanvraag

Wel zegt de GL-fractievoorzitter, tevens strafrechtadvocaat, dat het circuit Zandvoort het er op laat aankomen, door zo laat met een vergunningaanvraag te komen. "Het is niet het probleem van de overheid als iemand te laat een vergunning aanvraagt. Ze hebben dure, wijze goedbetaalde advocaten. Als zij bedenken om het laat aan te vragen, dan hoeft de overheid niet te zeggen: 'dan krimpen we de procedures wat in'."

Kocken benadrukt dat ze de Formule-1 niet wil saboteren, maar geeft wel eerlijk toe niet zo warm te draaien voor het racefestijn. "Als we in ons eentje de baas waren, gingen we hier niet mee door. Maar als het volgens de regels gaat, dan is het zo." Om er vervolgens aan toe te voegen: "Wel besteed ik liever de beschikbare stikstofruimte aan andere dingen."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1