appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Altijd celstraf, nooit taakstraf voor belager van hulpverleners

ANP
maandag 14 oktober 2019 | NOS | Redactie

Wie hulpverleners belaagt, krijgt straks gegarandeerd celstraf. Geweld tegen agenten, ambulancemedewerkers en brandweermensen kan niet meer worden afgedaan met een taakstraf of boete, zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De ministers Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Dekker voor Rechtsbescherming komen vandaag met een wetsvoorstel om dat voor elkaar te krijgen.

Nu krijgen alleen plegers van ernstig geweld en ernstige zedenmisdrijven nooit een taakstraf, maar altijd een celstraf. De bewindslieden kondigden na aandringen van VVD, PVV en CDA eerder al aan deze aanpak uit te breiden.

In maart dit jaar kondigde minister Dekker al aan om "versneld" met een wet te komen. Hij noemde het geweld tegen de politie tijdens Oud en Nieuw onacceptabel.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1