Binnenland
KRO-NCRV

Politieagent: 'Tegen een auto vol lachgas-gebruikers kunnen we nu niets'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Politieagent: 'Tegen een auto vol lachgas-gebruikers kunnen we nu niets'

Politieagent Richard van Beek ziet het gebruik van lachgas al jaren toenemen. "Lachgas wordt open en bloot, zelfs voor onze ogen gebruikt. Vaak zitten er meerdere mensen in een auto die met z’n allen aan zo'n ballon hangen." Volgens de wijkagent komt het steeds vaker voorbij bij ongevallen. "We zien bestuurders in voertuigen lachend wegrijden."

Er is nu moeilijk op te handhaven volgens de wegenverkeerswet. "We hebben geen tools in handen om hierop te handhaven. Het gebruik en de verkoop van lachgas is er nu niet." Van Beek zou willen dat er een aanpassing komt in de plaatselijke verordening. "Tegen een auto vol lachgas gebruikers kunnen we nu niets." De wijkagent maakt zich ook zorgen om de schadelijke gevolgen voor de lachgas-gebruikers zelf.

Géén verbod

Joran Langeveld heeft wel eens lachgas gebruikt en ziet niets in een verbod. "De problemen met alcohol zijn veel erger. Als ik 25 bier naar binnen werk ben ik ook misselijk. Je hebt altijd een gevalletje probleemdrinkers, probleemsnuivers, probleemballonnen."

Zowel de politieagent als de recreatieve gebruiker, denkt dat meer en betere voorlichting de eerste stap is.



Stand.nl: Het recreatief gebruik van lachgas moet zo snel mogelijk verboden worden

Ster advertentie
Ster advertentie