appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

40 graden in Volkel en meer treinen naar Zandvoort

ANP
vrijdag 26 juli 2019 | NOS | Redactie

Even voor 16.00 uur werd op vliegbasis Volkel 40 graden gemeten, meldt het KNMI. Het is de tweede dag op rij dat het in Nederland 40 graden is.

Vanavond meer treinen naar Zandvoort

De NS laat vanavond meer treinen naar Zandvoort rijden. Op een normale vrijdag in de zomer rijden er tot 19.00 uur vier treinen per uur van en naar de Noord-Hollandse badplaats, nu is dat verlengd tot 22.00 uur.

"Meestal is het aan het begin van de avond wel een beetje afgelopen in Zandvoort", zegt een NS-woordvoerder. "Maar het is vanavond nog zo warm, dat de mensen vast langer op het strand willen blijven." Om 1.04 gaat de laatste trein van Zandvoort naar Haarlem.

Grote verschillen in temperatuur

Niet overal in Nederland zijn de temperaturen hetzelfde. Zo is het in Vlissingen en Hoek van Holland zo'n 25 graden, maar in het Brabantse Volkel 39,1 graden. Mogelijk zal het op bepaalde plekken in Nederland dus opnieuw 40 graden worden. Dat is een zeer uitzonderlijke situatie.

Later vandaag zullen de eerste zware regenbuien zullen in Zuid-Limburg vallen. Dat kan mogelijk leiden tot lokale wateroverlast.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1