appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Defensie schorst Marco Kroon vanwege vervolging om carnavalsincident

ANP
vrijdag 12 april 2019 | NOS | Redactie

Het Openbaar Ministerie gaat Marco Kroon vervolgen vanwege een incident met de politie op carnavalszondag in Den Bosch. Volgens het OM heeft de drager van de Militaire Willems-Orde zich schuldig gemaakt aan schennis van de eerbaarheid, belediging en mishandeling.

Het ministerie van Defensie heeft besloten Kroon te schorsen vanwege het besluit van het OM, zegt een woordvoerder tegen het ANP.

Agenten zagen Kroon op 3 maart wildplassen en spraken hem daarop aan. Vervolgens toonde hij een agent zijn geslachtsdeel, stak hij zijn middelvinger op naar een andere agent en gaf hij een derde agent een kopstoot, meldt het OM.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1