appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Politieactie Malieveld onderbroken na schietincident Utrecht

ANP
maandag 18 maart 2019 | AVROTROS | Redactie EenVandaag

De actie werd halverwege ontsierd door de schietpartij in Utrecht en inmiddels wordt de stakingsactie ordentelijk onderbroken. Politiemensen, ambulancemedewerkers, de brandweer, defensie en de douane waren vanochtend in colonne met 66 kilometer per uur onderweg naar Den Haag.

Stakingsleider Gerrit van de Kamp van de politiebond was al op het Malieveld toen hij werd ingelicht. "We zijn direct geïnformeerd over het grote incident in Utrecht. Voor zover ik weet zijn een aantal mensen neergeschoten. De aard van het incident wordt nu nog onderzocht", zegt Van de Kamp.

Het nieuws over het schietincident kwam ook snel aan bij de colonne van de politie, volgens Van de Kamp: "Er is na kort beraad besloten iedereen uit de colonne te halen om te helpen. Er wordt op dit moment heel veel gespeculeerd, maar dat we dit heel serieus moeten nemen is wel duidelijk."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1