appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Schooldirecteur ging terecht gesprek aan over homo-rollen eindmusial'

ANP
vrijdag 1 juni 2018 | EO | Guido van Riet Twitter

Theoloog Rikko Voorberg heeft er begrip voor dat de directeur van een basisschool in Hengelo homo-rollen in de eindmusical van de kinderen in groep 8 heeft tegengehouden. De directeur vond de rollen geen goed idee omdat het de ouders van één van de kinderen, die Jehova's Getuigen zijn, tegen de borst zou kunnen stuiten. "Hij heeft een weg gezocht om iedereen zoveel mogelijk mee te laten doen", zegt Voorberg.

'Schooldirecteur hield homorollen terecht tegen'

In de musical waren de hoofdrollen weggelegd voor een man en een vrouw. De kinderen in de klas kwamen zelf met de suggestie om dat te veranderen naar man en man. Een mooi voorbeeld van homo-acceptatie, vindt Voorberg. Maar het gevolg mag volgens hem niet zijn dat één kind buiten de boot valt.

"Want omgekeerd zou het signaal zijn: jouw geloofsovertuiging, waarin het niet de norm is dat homo's mogen trouwen, mag er niet zijn."

Kamervragen

PvdA en VVD hebben kamervragen gesteld over de kwestie. "Misschien zitten er wel kinderen in die klas die worstelen met hun seksualiteit. Dit is een gemiste kans om aan  die kinderen te communiceren dat ze er mogen zijn", stelt VVD-kamerlid Dilan Yesilgöz.

"Dit was de kans om uit te leggen dat er in de wereld mensen zijn die wel en niet op je lijken. Degenen die niet op je lijken hebben dezelfde vrijheid als jij. De kinderen hebben nu geleerd: als je homo bent gaan we dat niet uitdragen, want dan zouden mensen beledigd kunnen zijn. Dat is ontzettend niet oké!"

'Schooldirecteur hield homorollen terecht tegen'

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1