appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Kinderdromen in de uitverkoop. Wat als de speelgoedwinkel uitsterft?

ANP
maandag 15 juli 2019 | VPRO | Redactie Radiodoc Twitter

Wie kan het zich nou niet meer herinneren: het moment dat je als kind, met gevulde spaarpot en een gezonde doses spanning, naar de speelgoedwinkel ging. Om daar hét speelgoed te kopen waar je al maanden naar verlangde.

Uitgespeeld - Kinderdromen in de uitverkoop

Uitgespeeld

Aan deze nostalgische herinneringen lijkt een einde te komen. Want de deuren van de winkels gaan dicht; speelgoedwinkel na speelgoedwinkel gaat failliet. En als de grote ketens al failliet gaan, hoe kunnen de kleinere winkels dan nog overleven in de toekomst?

In de Radio Doc Uitgespeeld. Kinderdromen in de uitverkoop laten Saskia Ebeli en Lilian Hak de liefde voor de speelgoedwinkel horen. Ze vangen reacties van blije kinderen, enthousiaste kinderen en natuurlijk ook verdrietige kinderen.

Want de speelgoedwinkel is niet zomaar een plek. "Het is iets waar je naar uitkijkt. Waar de vrijheid is dat je alles kunt kiezen", zegt een van de kinderen. "Het is veel leuker iets uit de winkel te kiezen, dan op het internet." Ook komen sommige kinderen met oplossingen: "Misschien kan de burgemeester wel wat geld aan de winkels geven?!"

Meer audiodocumentaires?

Elke zondag wordt er tussen 21.00-22.00 uur een korte en een lange radiodocumentaire uitgezonden. Gemaakt door bevlogen radiomakers met een liefde voor geluid. Alle audioverhalen zijn terug te luisteren via de website van 2Doc of NPO Radio 1. En natuurlijk via iTunes, Stitcher, of je favoriete podcastapp.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1