appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Stress is goed voor je

AFP, Jeff Pachoud
woensdag 28 november 2018 | EO | Claire van der Meer

We hebben een veel te negatief beeld over stress, dat vinden stressexperts Carolien Hamming en Suzan Kuijsten. Want: we hebben stress nodig, het is goed voor ons.

Stress is goed voor je

Veel campagnes, cursussen en masterclasses proberen je juist van je stress af te helpen, maar volgens de auteurs van het boek Gek op stress is dat een verkeerde beweging. Volgens Hamming en Kuijsten is ons probleem niet stress, maar een gebrek aan herstel. Dáár gaat het mis. 

Stress is juist heel goed voor ons. Het helpt ons te focussen en te presteren als het nodig is. Maar het is wel belangrijk dat je ook weer goed uitrust na zo’n stressvol moment. "Dat zie je ook bij topsporters, die hebben een goede balans tussen trainen en herstellen". Volgens de schrijfsters moet er wat meer lege ruimte in de agenda komen.

Carolien en Suzan organiseren op 4 december een 'Stresstival' waar een ode aan de stress wordt gebracht. 

Stress is goed voor je


 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1