appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
STER Advertentie

'Blok moet toegeven dat hij fout zat'

ANP
woensdag 5 september 2018 | EO | Nicole de Jong Twitter

Ebu Jones, de hoogste vertegenwoordiger van Suriname in Nederland, geeft in Dit is de Dag aan dat de Surinaamse overheid niet tevreden is met de verantwoording van minister Stef Blok. "De minister heeft de uitspraken over ons land nog niet voldoende ingetrokken."

Suriname niet blij met Stef Blok

De VVD-minister van Buitenlandse Zaken moest zich woensdag in de Tweede Kamer verantwoorden voor de controversiële uitspraken die hij deze zomer deed. Blok stelde dat hij geen vreedzame multi-etnische samenlevingen kent en noemde Suriname een failed state. Blok overleefde vanmiddag een motie van wantrouwen en kan dus aanblijven als bewindspersoon.

Afstand nemen

"Wij hebben duidelijk aangegeven dat datgene wat hij gezegd heeft, niet strookt met de Surinaamse realiteit. Afstand nemen van datgene wat hij heeft gezegd, is niet genoeg. Wij willen dat hij zijn woorden in totaliteit terug neemt", vertelt Ebu Jones.

Op dit moment kan Suriname niet doorgaan met de minister van Buitenlandse Zaken. "Pas als Stef Blok aangeeft dat wat hij heeft gezegd over Suriname niet op waarheid berust, kan Suriname verder met deze minister."

Suriname niet blij met Stef Blok

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1