appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Angela de Jong over eerste RTL Late Night met Twan Huys: 'Sfeer is nog ver te zoeken'

ANP
dinsdag 4 september 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Gisteren om 22.30 uur was het debuut van Twan Huys in RTL Late Night te zien. De opvolger van Humberto Tan wist een half miljoen kijkers te trekken. RTL Late Night haalde het echter niet bij de 750.000 mensen die gisteren naar Pauw keken. Gaat RTL Late Night een concurrent worden?

Aan tafel bij Het Mediaforum van Spraakmakers zaten presentator van Brandpunt+ Tom Kleijn, schrijver Arnon Grunberg en tv-recensent bij het AD Angela de Jong. 

Het Mediaforum met Angela de Jong en Tom Kleijn

Volgens De Jong gaat RTL Late Night zeker een concurrent worden voor programma's als Pauw en Jinek, maar is dat het nog zeker niet. "Het gaat een geduchte concurrent worden als het om de gasten gaat. Reken maar dat Twan Huys de gast van de dag wil hebben en dat dit andere gasten van de dag zijn dan Humberto Tan wilde hebben. Maar de kijker is inmiddels een beetje gewend aan een wat lichte toon ’s avonds. Waar Eva Jinek en Jeroen Pauw heel goed in zijn, is de combinatie van zware en lichte onderwerpen. Want gisterenavond was het natuurlijk best heel grappig dat Arnon Grunberg tegenover Gerard Joling bij Pauw zat. Dat gaf toch een bepaalde dynamiek aan tafel."

Iedereen zenuwachtig

"Het waren goeie interviews, maar wel een beetje Nieuwsuur-achtig", vervolgde De Jong. "Bij Wesley Sneijder zat hij dan weer meer op de Collegetour-stijl, met filmpjes. Dat is hoe hij is. Dus dat wist je al van tevoren, maar dat kwam wel uit. De sfeer is nog ver te zoeken. Alhoewel, hij ook wel last heeft van een best wel grote studio, die het ook niet heel gezellig maakt met z’n allen. Maar journalistiek was het absoluut veel bevredigender dan de voorganger." 

Was Huys dan zenuwachtig? Dat was volgens Angela de Jong wel te zien. Maar volgens Grunberg was Huys niet de enige. "Ik zat naast Jeroen Pauw bij de grime. Hij zei: Ik weet niet of we heel veel kijkers krijgen, want we hebben vandaag enorme concurrentie. Ze waren een beetje zenuwachtig."

Niets nieuws 

Wat had RTL Late Night beter kunnen doen? Volgens Tom Kleijn was het programma simpelweg niet vernieuwend genoeg: "Ik vond het goed voorbereid en Twan deed de gesprekken goed. Maar ik vond het niet heel veel anders dan de NPO het zou doen. Als je die voorbeschouwingen las: het zou een beetje een Amerikaans-achtige, loft-achtige uitstraling hebben. Dat vond ik allemaal niet. En het wordt opgenomen op een hele leuke plek in Amsterdam, de Hallen, en dat voelde ik ook niet. Die sfeer zal er wel inkomen, maar ik had niet het idee dat ik iets zag dat ik nog niet eerder gezien had." 

De Jong is het daar mee eens: "Er zat niks in waarvan ik dacht, als ik nou een gewone tv-kijker was: waarom zou ik morgenavond naar Twan kijken als ik het gewend ben om naar Eva en Jeroen te kijken? Maar dit is pas de eerste uitzending, dus laat hem daar vooral aan werken."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1