appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Eindelijk af: het gerestaureerde graf van Toetanchamon

ANP
woensdag 30 januari 2019 | NOS | NTR | redactie

Het is het meest bezochte graf van Egypte, dat van farao Toetanchamon in de Vallei der Koningen bij Luxor. De ontdekking van het graf veroorzaakte in de jaren 20 een echte hype. En sindsdien is de fascinatie voor de legendarische farao met het goud-blauwe dodenmasker nooit weggegaan.

Daarom is het niet gek dat door het bezoek van al die toeristen het 3000 jaar oude graf beschadigd is geraakt. Maar na 10 jaar restauratiewerkzaamheden is het weer hersteld. Het Amerikaanse Getti Instituut presenteert morgen haar werkzaamheden.

Verslaggever Jeroen de Jager van Nieuws en Co daalde al digitaal af in het graf van koning Toet en bekeek het werk met  Nederlands Egyptoloog Nicky van de Beek (Universiteit Leiden). Van de Beek bezocht de tombe al meerdere keren en vindt de restauratie geslaagd. "De kleuren zijn heel helder geworden."

Graf Koning Toetanchamon gerestaureerd

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1