Uitzending gemist
HUMAN

Wat blijft radio: Josephine Rombouts over Opmerkelijke vrouwen, Sytse Jansma over Rozige Maanvissen, Sandy Denny en Pierre Kartner

  1. Gidschevron right
  2. Wat blijft radio: Josephine Rombouts over Opmerkelijke vrouwen, Sytse Jansma over Rozige Maanvissen, Sandy Denny en Pierre Kartner

Deze uitzending staat gepland voor 8 januari 2024 van 00:00 tot 02:00 en is beschikbaar rond 02:30 uur.


Gepresenteerd door: Lara Billie Rense

'De vrijheid om niet alleen een soort te zijn, maar ook een individu, is toch het allerleukst' schrijft Josephine Rombouts in haar boek Opmerkelijke vrouwen. In Schotland stuitte ze op de vraag wat vrouwen met ambities de afgelopen eeuwen hebben moeten doorstaan om te kunnen doen waar ze goed in zijn. Bij Wat blijft spreekt Lara Billie Rense met Rombouts over de levens van drie verschillende vrouwen. Alledrie hebben ze op hun eigen manier door muren van vooroordelen en belemmeringen moeten vechten.

Verder in Wat blijft: Dichter Sytse Jansma over zijn bundel Rozige maanvissen, en leven en werk van muzikant Sandy Denny.

In het tweede uur en de podcastaflevering van Wat blijft aandacht voor het leven van Pierre Kartner:
Pierre Kartner, alias Vader Abraham, was altijd op zoek naar de volgende hit. Het kleine café aan de haven en Het Smurfenlied brachten hem wereldfaam. Veel minder mensen weten dat hij aan het begin van zijn carrière schunnige nummers maakte als onderdeel van het duo Venus en Penis. Kartner had twee kanten: de serieuze songwriter én de carnavaleske artiest. Ondanks zijn succes bleef hij een leven lang zoeken naar erkenning. Annette van Soest volgt zijn spoor terug met muziekjournalist Jan Vollaard, met zanger Jacques Herb, voor wie Kartner de hit Manuela schreef, en met Corry Konings, die op haar zestiende door hem werd ontdekt.


Redactie radio: Laura Iwuchukwu, Nina Ramkisoen, Geerte Verduijn, Nienke Spaan.
Eindredactie: Bram Vollaers