Uitzending gemist
HUMAN

Wat blijft radio: Jessica Voeten over Mata Hari, Burny Bos, Guitar Slim, Menno Wigman en Nataniël Tati Gomes

  1. Gidschevron right
  2. Wat blijft radio: Jessica Voeten over Mata Hari, Burny Bos, Guitar Slim, Menno Wigman en Nataniël Tati Gomes

Deze uitzending staat gepland voor 11 december 2023 van 00:00 tot 02:00 en is beschikbaar rond 02:30 uur.


Gepresenteerd door: Lara Billie Rense

Hoeveel kanten had Mata Hari, de beruchtste verleidster van de 20e eeuw? De Friese Margaretha Zelle veroverde vele harten met haar dansen. Tot de Fransen haar in 1917 beschuldigden van spionage en executeerden. Journalisten Jessica Voeten en Angela Dekker schreven een biografie over Mata Hari. Bij Wat blijft gaat Lara Billie Rense in gesprek met Jessica Voeten.

Verder in Wat blijft: de wereld van dichter Menno Wigman, producent Burny Bos en bluesgitarist Eddie "Guitar Slim" Jones.

In het tweede uur en de podcast aandacht voor Nataniël Tati Gomes, de uitvinder van de Kapsalon.
Shoarma met friet, tomaat, gesmolten kaas, sla, sambal en knoflooksaus. Oftewel: de kapsalon. Deze wereldberoemde snack werd bedacht door kapper Tati Gomes. Hoewel vrienden hem aanspoorden om geld te verdienen aan de snack, vond hij zelf de eeuwige roem voldoende. Tati Gomes had een kapperszaak in Rotterdam. Het was een plek waar iedereen zich familie voelde. Ook speelde hij in verschillende Kaapverdiaanse bands.

Maartje Willems volgt zijn spoor terug met goede vriend en comedian Jandino Asporaat, met Vado Semedo met wie hij jarenlang in een band zat en met zijn neef, Carlos Gomes.


Redactie: Laura Iwuchukwu, Nina Ramkisoen, Geerte Verduijn, Maartje Willems, Nienke Spaan.
Eindredactie: Bram Vollaers